Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)

Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)

4.6 21 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 8 godz.
4 porcje

Składniki

  • ośmiornicy, mrożonej uprzednio rozmrożonej, tylko macki o grubości 2-2,5 cm (patrz wskazówka)
    600 g
  • oliwy z oliwek
    60 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżka
  • soli
    ¾ - 1 łyżeczka
  • wody do całkowitego przykrycia worków plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
    1500 - 1600 g
  • ząbki czosnku rozgniecione
    2
  • liście laurowe, suszone
    2
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
    30 g
    1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku, (patrz wskazówka)
  • marchewki pokrojonej w słupki (0,5 x 5 cm)
    120 g
  • czerwonej cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
    100 g
  • zielonej papryki pokrojonej w słupki (0,5 x 5 cm)
    80 g
  • czerwonej papryki pokrojonej w słupki (0,5 x 5 cm)
    80 g
  • białego octu winnego
    15 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 281 kcal / 1177 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 594 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...