
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 8 godz.
4 porcje
Składniki
-
ośmiornicy, mrożonej uprzednio rozmrożonej, tylko macki o grubości 2-2,5 cm (patrz wskazówka)600 g
-
oliwy z oliwek60 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżka
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
wody do całkowitego przykrycia worków plus dodatkowa ilość do napełnienia miski1500 - 1600 g
-
ząbki czosnku rozgniecione2
-
liście laurowe, suszone2
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)30 g
-
marchewki pokrojonej w słupki (0,5 x 5 cm)120 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w 5 mm piórka100 g
-
zielonej papryki pokrojonej w słupki (0,5 x 5 cm)80 g
-
czerwonej papryki pokrojonej w słupki (0,5 x 5 cm)80 g
-
białego octu winnego15 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
281 kcal /
1177 kJ
Białko
25 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
6 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
594 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOUS-VIDE
10 Przepisów
Polska
Polska