Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)

Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)

3.6 22 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • 20 g oliwy z oliwek
  • 200 g cebuli pokrojonej w ósemki
  • 650 g tub kalmara, świeżych oczyszczonych, pokrojonych w ok. 1 cm krążki
    650 g krążków kalmara, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 80 g kiełbasy chorizo pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
  • 150 g marchewki pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 350 g wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu rybnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 400 g białej fasoli, z puszki odsączonej
  • kolendra, świeża do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 475 kcal / 1990 kJ
Białko 44 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 1104 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...