
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g cebuli pokrojonej w ósemki
-
650 g tub kalmara, świeżych oczyszczonych, pokrojonych w ok. 1 cm krążki
-
80 g kiełbasy chorizo pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
-
150 g marchewki pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
350 g wody
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 liść laurowy, suszony
-
400 g białej fasoli, z puszki odsączonej
-
kolendra, świeża do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
475 kcal /
1990 kJ
Białko
44 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
25 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
1104 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WOLNE GOTOWANIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 45 Min
Gulasz z owoców morza z ziemniakami
1 Std.
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 Std.
Omułki w białym winie
35 Min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 Min
Koncentrat bulionu rybnego
20 Min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 50 Min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 20 Min
Chłodnik pomidorowy z kolendrą i krewetkami po meksykańsku
1 Std. 50 Min
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 Min
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 Std. 20 Min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 Std. 50 Min