Urządzenia i Akcesoria
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
90 g białego miso (lub shiro miso)
-
40 g mirinu
-
35 g wody35 g sake
-
30 g cukru
-
1 ½ łyżeczki oleju sezamowego
-
360 g bakłażana pokrojonego w 2 cm plastry, następnie na 3 cm kawałki
-
1500 - 1600 g wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
-
1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku, (patrz wskazówka)30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
-
1 łyżka ziaren sezamu, białego uprzednio uprażonego
-
1 cebula dymka tylko zielona część, posiekana
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
670 mg
Białko
4 g
Kalorie
654 kJ /
156 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOUS-VIDE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Buraczane bułeczki bao z boczniakami
1 godz. 40 min
Paneer
4 godz. 5 min
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 30 min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Lankijskie piklowane warzywa (Achcharu)
48 godz. 30 min
Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)
13 godz. 5 min
Gruszki w czerwonym winie
3 godz. 10 min
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Zupa miso z warzywami
30 min
Curry z warzywami
1 godz. 25 min