Pesto grzybowo-pieczarkowe

Pesto grzybowo-pieczarkowe

4.4 38 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    70 - 80 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    70 g
  • ząbki czosnku
    2
  • masła
    20 g
  • pieczarek pokrojonych w 3 mm plastry
    200 g
  • grzybów, świeżych (mieszanych np. podgrzybków, borowików), pokrojonych w 3 mm plastry
    100 g
    100 g grzybów, mrożonych, (mieszanych np. podgrzybków, borowików), uprzednio rozmrożonych, pokrojonych w 3 mm plastry
  • orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
    30 g
  • liści bazylii, świeżych
    15
  • tymianku, świeżego tylko liście
    1 łyżka
    ¾ łyżeczki tymianku, suszonego
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • grzanki do podania
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 169 kcal / 708 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 13.9 g
Węglowodany 4.7 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...