Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 - 80 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 70 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 20 g masła
- 200 g pieczarek, pokrojonych w 3 mm plastry
-
100
g grzybów, świeżych (mieszanych np. podgrzybków, borowików), pokrojonych w 3 mm plastry
lub 100 g grzybów, mrożonych (mieszanych np. podgrzybków, borowików), uprzednio rozmrożonych, pokrojonych w 3 mm plastry - 30 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
- 15 liści bazylii, świeżych
-
1
łyżka tymianku, świeżego, tylko liście
lub ¾ łyżeczki tymianku, suszonego - 30 g oliwy z oliwek
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- grzanki, do podania
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 708 kJ / 169 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta karczochowa
5 min
Pesto z jarmużu
25 min
Sos z octu balsamicznego do pieczonych warzyw
40 min
Pesto pomidorowe
15 min
Pasta truflowa (pate pieczarkowe z truflą)
20 min
Koncentrat bulionu grzybowego
25 min
Pasta z sera owczego
10 min
Czerwone pesto
5 min
Pasta z cukinii i czosnku
55min
Pasta z pieczarek i słonecznika
30 min
Kawior z pieczarek
30 min
Dip z suszonych pomidorów
15 min