
Urządzenia i Akcesoria
Pesto grzybowo-pieczarkowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki70 - 80 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół70 g
-
ząbki czosnku2
-
masła20 g
-
pieczarek pokrojonych w 3 mm plastry200 g
-
grzybów, świeżych (mieszanych np. podgrzybków, borowików), pokrojonych w 3 mm plastry100 g
-
orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych30 g
-
liści bazylii, świeżych15
-
tymianku, świeżego tylko liście1 łyżka
-
oliwy z oliwek30 g
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
grzanki do podania
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
169 kcal /
708 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
13.9 g
Węglowodany
4.7 g
Błonnik
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska