Tajskie kotlety rybne

Tajskie kotlety rybne

3.6 67 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
10 sztuk

Składniki

  • kolendry, świeżej
    5 g
  • zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    ½ - 1
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    5 g
  • ząbki czosnku
    2
  • liście limonki Kaffir, suszone (opcjonalnie)
    3
  • fileta z dorsza, bez skóry bez ości, pokrojonego na kawałki
    400 g
  • jajko
    1
  • pasty z trawy cytrynowej
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka trawy cytrynowej, suszonej, mielonej
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    1 łyżeczka
  • czerwonej pasty curry
    40 - 60 g
  • sosu rybnego
    10 g
  • mąki ryżowej
    40 g
  • zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane
    2
  • zielonych fasolek szparagowych, świeżych (opcjonalnie) pokrojonych w 5 mm plastry
    6 - 10
  • olej do smażenia
  • limonki pokrojone w ćwiartki, do skropienia
    2
  • słodki sos chili do podania (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 72 kcal / 301 kJ
Białko 8.7 g
Tłuszcz 1.3 g
Węglowodany 6.8 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 170.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...