
Urządzenia i Akcesoria
Tajskie kotlety rybne
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
10 sztuk
Składniki
-
kolendry, świeżej5 g
-
zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki½ - 1
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry5 g
-
ząbki czosnku2
-
liście limonki Kaffir, suszone (opcjonalnie)3
-
fileta z dorsza, bez skóry bez ości, pokrojonego na kawałki400 g
-
jajko1
-
pasty z trawy cytrynowej1 łyżeczka
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego1 łyżeczka
-
czerwonej pasty curry40 - 60 g
-
sosu rybnego10 g
-
mąki ryżowej40 g
-
zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane2
-
zielonych fasolek szparagowych, świeżych (opcjonalnie) pokrojonych w 5 mm plastry6 - 10
-
olej do smażenia
-
limonki pokrojone w ćwiartki, do skropienia2
-
słodki sos chili do podania (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
72 kcal /
301 kJ
Białko
8.7 g
Tłuszcz
1.3 g
Węglowodany
6.8 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
170.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA TAJSKA
8 Przepisów
Polska
Polska