Tajskie kotlety rybne
TM6 TM5

Tajskie kotlety rybne

3.7 (59 ocen)

Składniki

  • 3 liście limonki Kaffir, suszone
  • 10 g zielonej papryczki chili, świeżej, przekrojonej wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych
  • 60 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
    lub 1 łyżeczka cukru palmowego
  • 400 g filetów z ryby, białej (np. dorsz, halibut), pokrojonych na kawałki
  • 2 łyżeczki sosu rybnego
  • 3 łyżki czerwonej pasty curry
  • 1 jajko
  • olej arachidowy, do smażenia
  • 2 limonki, pokrojone w ćwiartki

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
255.9 kJ / 61.2 kcal
Białko
9.2 g
Węglowodany
3.8 g
Tłuszcz
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Błonnik
0.8 g
Sód
146.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy