
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 liście limonki Kaffir, suszone
- 10 g zielonej papryczki chili, świeżej przekrojonej wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych
- 60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1
łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
lub 1 łyżeczka cukru palmowego - 400 g filetów z ryby o białym mięsie (np. dorsza, halibuta), bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
- 2 łyżeczki sosu rybnego
- 3 łyżki czerwonej pasty curry
- 1 jajko
- olej arachidowy do smażenia
- 2 limonki pokrojone w ćwiartki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 61.2 kcal / 255.9 kJ
- Białko
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Sód
- 146.6 mg