Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 liście limonki Kaffir, suszone
- 10 g zielonej papryczki chili, świeżej, przekrojonej wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych
- 60 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
-
1
łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
lub 1 łyżeczka cukru palmowego - 400 g filetów z ryby, białej (np. dorsz, halibut), pokrojonych na kawałki
- 2 łyżeczki sosu rybnego
- 3 łyżki czerwonej pasty curry
- 1 jajko
- olej arachidowy, do smażenia
- 2 limonki, pokrojone w ćwiartki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 255.9 kJ / 61.2 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 146.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry z warzywami
1h 25min
Zupa rybna z kolendrą
45min
Curry z wołowiną
45min
Korma z owoców morza
40min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1h 5min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1h 15min
Kwaśne curry rybne (Fish ambul thiyal)
1h
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1h 20min
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35min
Tajskie kotleciki rybne z sosem chili
1h 40 min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35min
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1h 20min