Urządzenia i Akcesoria
Tajskie kotlety rybne
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
10 sztuk
Składniki
-
5 g kolendry, świeżej
-
½ - 1 zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
3 liście limonki Kaffir, suszone (opcjonalnie)
-
400 g fileta z dorsza, bez skóry bez ości, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
1 łyżeczka trawy cytrynowej, suszonej, mielonej1 łyżeczka pasty z trawy cytrynowej
-
1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
40 - 60 g czerwonej pasty curry
-
10 g sosu rybnego
-
40 g mąki ryżowej
-
2 zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane
-
6 - 10 zielonych fasolek szparagowych, świeżych (opcjonalnie) pokrojonych w 5 mm plastry
-
olej do smażenia
-
2 limonki pokrojone w ćwiartki, do skropienia
-
słodki sos chili do podania (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
170.5 mg
Białko
8.7 g
Kalorie
301 kJ /
72 kcal
Tłuszcz
1.3 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
6.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA TAJSKA
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Orientalna zupa z makaronem i sajgonki na parze
1 godz.
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Tajskie kotleciki rybne z sosem chili
1 godz. 40 min
Krewetki z ryżem i warzywami na parze
1 godz.
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą i ryżem
45 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Gulasz warzywny z dorszem i pastą tahini
50 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Korma z owoców morza
40 min
Krewetki curry
1 godz. 50 min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 min
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35 min