Tajskie kotlety rybne
TM6 TM5

Tajskie kotlety rybne

3.6 ( 66 ocen )

Składniki

  • 3 liście limonki Kaffir, suszone
  • 10 g zielonej papryczki chili, świeżej przekrojonej wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych
  • 60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
    lub 1 łyżeczka cukru palmowego
  • 400 g filetów z ryby o białym mięsie (np. dorsza, halibuta), bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
  • 2 łyżeczki sosu rybnego
  • 3 łyżki czerwonej pasty curry
  • 1 jajko
  • olej arachidowy do smażenia
  • 2 limonki pokrojone w ćwiartki

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
61.2 kcal / 255.9 kJ
Białko
9.2 g
Tłuszcz
1.4 g
Węglowodany
3.8 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
146.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy