
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z soczewicy
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
8 porcji
Składniki
-
zielonej soczewicy, suszonej250 g
-
wody plus dodatkowa ilość do namoczenia soczewicy1000 g
-
soli2 łyżeczka
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w kostkę100 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)10 - 15 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki65 g
-
śliwek suszonych, bez pestek45 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
musztardy30 g
-
octu jabłkowego10 g
-
imbiru, suszonego, mielonego2 szczypty
-
ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
224 kcal /
940 kJ
Białko
9.8 g
Tłuszcz
11.65 g
Węglowodany
23.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SAŁATKOWE
10 Przepisów
Polska
Polska