Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z soczewicy
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
8 porcji
Składniki
-
250 g zielonej soczewicy, suszonej
-
1000 g wody plus dodatkowa ilość do namoczenia soczewicy
-
2 łyżeczka soli
-
100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w kostkę
-
10 - 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
-
65 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
45 g śliwek suszonych, bez pestek
-
30 g oliwy z oliwek
-
30 g musztardy
-
10 g octu jabłkowego
-
2 szczypty imbiru, suszonego, mielonego
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.8 g
Kalorie
940 kJ /
224 kcal
Tłuszcz
11.65 g
Węglowodany
23.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SAŁATKOWE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą pęczak i owocem granatu
45 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Sałatka z kaszy quinoa
40 min
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40 min
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40 min
Wegański parmezan
25 min
Wegański ser
6 godz. 40 min
Sałatka z zielonej soczewicy
45 min
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
1 godz.
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 godz.
Pasztet warzywny z soczewicą
2 godz. 30 min