Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
TM6 TM5

Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste

4.6 (46 ocen)

Składniki

  • 10 g syropu klonowego
    lub 10 g syropu z agawy
  • 350 g wody (plus 1-2 łyżeczki wody)
  • 30 g oleju kokosowego
  • 135 g ziaren słonecznika
  • 90 g siemienia lnianego
  • 40 g ziaren sezamu, białego
  • 50 g pestek dyni
  • 150 g płatków owsianych bezglutenowych
  • 30 g nasion chia
  • 40 g nasion babki płesznik (psyllium) (opcjonalnie)
  • 1 ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
301.6 kJ / 72 kcal
Białko
2.5 g
Węglowodany
5.5 g
Tłuszcz
4.9 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Błonnik
2.1 g
Sód
74.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy