Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
40 sztuk
Składniki
-
10 g syropu z agawy10 g syropu klonowego
-
350 g wody (plus 1-2 łyżeczki wody)
-
30 g oleju kokosowego
-
135 g ziaren słonecznika
-
90 g siemienia lnianego
-
40 g ziaren sezamu, białego
-
50 g pestek dyni
-
150 g płatków owsianych bezglutenowych
-
30 g nasion chia
-
40 g nasion babki płesznik (psyllium) (opcjonalnie)
-
1 ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
74.2 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
301.6 kJ /
72 kcal
Tłuszcz
4.9 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańskie kulki mocy
15 min
Chleb z płatków owsianych z orzechami
6 godz. 15 min
Chleb gryczany z Trio Seeds i jabłkami
2 godz. 20 min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2 godz.
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
50 min
Bananowe kulki mocy
20 min
Lamingtony bez pieczenia
1 godz.
Chlebki duńskie Bożeny Małek
1 godz. 40 min
Bezglutenowy chleb życia
1 godz. 10 min
Batony z orzeszkami ziemnymi
1 godz. 30 min
Owsiane kulki z kokosem i miodem
25 min