
Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
40 sztuk
Składniki
-
10 g syropu klonowego
-
350 g wody (plus 1-2 łyżeczki wody)
-
30 g oleju kokosowego
-
135 g ziaren słonecznika
-
90 g siemienia lnianego
-
40 g ziaren sezamu, białego
-
50 g pestek dyni
-
150 g płatków owsianych bezglutenowych
-
30 g nasion chia
-
40 g nasion babki płesznik (psyllium) (opcjonalnie)
-
1 ½ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
72 kcal /
301.6 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
4.9 g
Węglowodany
5.5 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Sód
74.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska