Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
10
g syropu klonowego
lub 10 g syropu z agawy - 350 g wody (plus 1-2 łyżeczki wody)
- 30 g oleju kokosowego
- 135 g ziaren słonecznika
- 90 g siemienia lnianego
- 40 g ziaren sezamu, białego
- 50 g pestek dyni
- 150 g płatków owsianych bezglutenowych
- 30 g nasion chia
- 40 g nasion babki płesznik (psyllium) (opcjonalnie)
- 1 ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 301.6 kJ / 72 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 74.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownie fasolowo-gryczane
1 Std.
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 Std. 40 Min
Bezglutenowe bułki
1h 15min
Chipsy z siemienia lnianego z dipem z buraków
4 Std. 50 Min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 Std. 45 Min
Wieloziarniste batony kakaowe
50min
Chleb gryczany z Trio Seeds i jabłkami
2h 20min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2 godz.
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1h 20 min
Fit batoniki kokosowo-czekoladowe z kaszy jaglanej
3 godz. 30 min
Chleb z płatków owsianych z orzechami
6 godz. 15 min
Jaglane batony z migdałami
4 Std. 20 Min