Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
10
g syropu klonowego
lub 10 g syropu z agawy - 350 g wody (plus 1-2 łyżeczki wody)
- 30 g oleju kokosowego
- 135 g ziaren słonecznika
- 90 g siemienia lnianego
- 40 g ziaren sezamu, białego
- 50 g pestek dyni
- 150 g płatków owsianych bezglutenowych
- 30 g nasion chia
- 40 g nasion babki płesznik (psyllium) (opcjonalnie)
- 1 ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 301.6 kJ / 72 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 74.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2h
Chleb z płatków owsianych z orzechami
6h 15min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 Std. 30 Min
Wegański placek (farinata)
1h 50 min
Jaglane batony z migdałami
4u. 20min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 godz. 40 min
Bananowe kulki mocy
20 Min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30min
Bezglutenowe bułki
1 Std. 15 Min
Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów)
40 Min
Bezglutenowy chleb życia
1 Std. 10 Min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2h 45min