Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste

Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste

4.6 52 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
40 sztuk

Składniki

  • 10 g syropu klonowego
    10 g syropu z agawy
  • 350 g wody (plus 1-2 łyżeczki wody)
  • 30 g oleju kokosowego
  • 135 g ziaren słonecznika
  • 90 g siemienia lnianego
  • 40 g ziaren sezamu, białego
  • 50 g pestek dyni
  • 150 g płatków owsianych bezglutenowych
  • 30 g nasion chia
  • 40 g nasion babki płesznik (psyllium) (opcjonalnie)
  • 1 ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 72 kcal / 301.6 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 4.9 g
Węglowodany 5.5 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 74.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...