
Urządzenia i Akcesoria
Surówka z jarmużem, jabłkiem i papryką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części200 g
-
soli1 łyżeczka
-
jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki180 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki150 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki60 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego50 g
-
pasty tahini40 g
-
miodu1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku1 - 2 szczypty
-
cebula dymka tylko zielona część, drobno posiekana, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
199.7 kcal /
835.7 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
13.5 g
Węglowodany
18.8 g
Błonnik
5.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WZMOCNIENIE ODPORNOŚCI
11 Przepisów
Polska
Polska