Surówka z jarmużem, jabłkiem i papryką

Surówka z jarmużem, jabłkiem i papryką

4.3 105 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
    200 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
    180 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    150 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    60 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    50 g
  • pasty tahini
    40 g
  • miodu
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
    1 - 2 szczypty
  • cebula dymka tylko zielona część, drobno posiekana, do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 199.7 kcal / 835.7 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 13.5 g
Węglowodany 18.8 g
Błonnik 5.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...