Curry d'agneau aux petits pois, mangue, banane et pistaches

Curry d'agneau aux petits pois, mangue, banane et pistaches

4.1 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • d'eau
    500 g
  • de petits pois frais écossés
    400 g
  • gousses d'ail
    2
  • gros oignon coupé en quatre
    1
  • d'huile neutre
    20 g
  • d'épaule d'agneau désossée détaillée en gros cubes
    600 g
  • de curry en poudre
    1 c. à soupe
  • de lait de coco
    500 g
  • banane détaillée en cubes
    1
  • mangue détaillée en cubes
    1
  • du sel à ajuster en fonction des goûts
  • du poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • de pistaches, décortiquées, émondées et non salées hachées grossièrement au couteau
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 999.8 kcal / 4151.5 kJ
Białko 36.5 g
Tłuszcz 78 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 10.8 g
Tłuszcz nasycony 43.3 g
Sód 518.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...