Soupe de maïs à l'œuf et au jambon

Soupe de maïs à l'œuf et au jambon

3.2 37 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 portions

Składniki

  • 10 g de ciboulette fraîche
  • 1 tranche de jambon épaisse (150 g)
  • 900 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de poule
  • 200 g de grains de maïs surgelés
    200 g de grains de maïs en conserve, égouttés
  • 2 c. à soupe rases de fécule de maïs diluée dans 1 c. à soupe d'eau
  • 2 œufs
  • du sel
  • du poivre moulu
  • sauce de soja (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 14 g
Kalorie 723 kJ / 173 kcal
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...