Poulet pilaf aux raisins

Poulet pilaf aux raisins

4.0 59 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
2 portions

Składniki

  • 10 g d'amandes décortiquées
  • 4 branches de persil frais équeutées
  • 200 g de yaourt à 1,5% m.g.
  • 20 g de jus de citron
  • 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • ½ c. à café de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 70 g d'oignon (1 oignon), coupé en deux
  • 300 g de carottes coupées en morceaux
  • 1 c. à café paprika doux en poudre
  • 250 g de filet de poulet, sans peau (1 filet), émincé en lamelles (1 cm d'épaisseur)
  • 500 g d'eau
  • 1 c. à café bombée de bouillon de légumes en pâte
    1 cube de bouillon de légumes
  • 100 g de blé précuit, type Ebly®
  • 100 g de raisins blancs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 43 g
Kalorie 2086 kJ / 498 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 10 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...