Gratiné de cannelloni au vert

Gratiné de cannelloni au vert

4.7 128 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 portions

Składniki

  • 40 g de parmesan coupé en morceaux
  • 1 gousse d'ail
  • 150 g d'oignons coupés en deux
  • 20 g d'huile d'olive
  • 500 g de coulis de tomates
  • 2 branches de thym frais
  • 1 feuille de laurier frais
  • 2 pincées de sel et un peu pour la finition, à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu et un peu pour la finition, à ajuster en fonction des goûts
  • 400 g d'eau
  • 450 g de poireau émincé finement
  • 350 g de brocoli détaillé en petits bouquets
  • 150 g de gorgonzola
  • 200 g de crème liquide 35% m.g.
  • 250 g de cannelloni à garnir (env. 20 cannelloni)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 17 g
Kalorie 1954 kJ / 466 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...