Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki z ciecierzycy z farszem z suszonych pomidorów i rukolą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
5 sztuk
Składniki
Ciasto
-
4 jajka
-
100 g mąki z ciecierzycy
-
150 g jogurtu naturalnego
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
1 szczypta soli
-
olej rzepakowy do smażenia
Farsz
-
150 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
1 ząbek czosnku
-
500 g serka kremowego
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta czarnego pieprzu, mielonego
-
rukola do podania (ok. 50 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
699.4 mg
Białko
20 g
Kalorie
2365 kJ /
565.3 kcal
Tłuszcz
40.7 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
21.3 g
Węglowodany
34.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚNIADANIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
40 min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 min
Placek z hummusem z cieciorki
20 min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Mąka z ciecierzycy
45 min
Gofry jaglane z pastą z suszonych pomidorów i rukolą
50 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Placki z otrębów owsianych
2 godz. 40 min
Naleśniki owsiane z nadzieniem z jarmużu
35 min
Placek z ciecierzycy z warzywnym dipem curry
1 godz. 20 min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 godz. 10 min