
Wersje kompatybilne
Naleśniki z ciecierzycy z farszem z suszonych pomidorów i rukolą
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 4 jajka
- 100 g mąki z ciecierzycy
- 150 g jogurtu naturalnego
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 szczypta soli
- olej rzepakowy do smażenia
Farsz
- 150 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
- 1 ząbek czosnku
- 500 g serka kremowego
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta czarnego pieprzu, mielonego
- rukola do podania (ok. 50 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 565.3 kcal / 2365 kJ
- Białko
- 20 g
- Tłuszcz
- 40.7 g
- Węglowodany
- 34.3 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.3 g
- Sód
- 699.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 min
Mąka z ciecierzycy
45 min
Wegański parmezan
25 min
Placki z otrębów owsianych
2 godz. 40 min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Gryczane naleśniki z pesto, kurczakiem i warzywami gotowanymi na parze
1 godz. 10 min
Placki gryczane bez laktozy
35 min
Placek z hummusem z cieciorki
20 min
Naleśniki owsiane z nadzieniem z jarmużu
35 min
Omlet z jarmużem
35 min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min