Urządzenia i Akcesoria
Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje
Składniki
Dip bazyliowy
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
10 g bazylii, świeżej tylko liście
-
230 g jogurtu typu greckiego gęstego
-
80 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Placki z selerem i marchewki
-
80 g płatków owsianych, błyskawicznych
-
gorąca woda ilość do namoczenia
-
150 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
2 jajka
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
19.6 g
Kalorie
2771.6 kJ /
662 kcal
Tłuszcz
47.8 g
Błonnik
9.5 g
Węglowodany
48.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POMYSŁ NA LUNCH
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placki z batatów i sos z rabarbaru
35min
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2u.
Placki z marchewki z dipem oscypkowym
1u.
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40min
Kotleciki z marchewki
1u. 20min
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
40min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25min
Kotleciki pietruszkowe
25min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1u. 10min