
Urządzenia i Akcesoria
Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje
Składniki
Dip bazyliowy
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
10 g bazylii, świeżej tylko liście
-
230 g jogurtu typu greckiego gęstego
-
80 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Placki z selerem i marchewki
-
80 g płatków owsianych, błyskawicznych
-
gorąca woda ilość do namoczenia
-
150 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
2 jajka
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
662 kcal /
2771.6 kJ
Białko
19.6 g
Tłuszcz
47.8 g
Węglowodany
48.2 g
Błonnik
9.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POMYSŁ NA LUNCH
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Kulki owsiane z burakiem i borówkami
30 min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Wytrawne muffiny cukiniowe
1 godz. 10 min
Placki jaglane z jabłkami
30 min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 min
Placki z marchewki z dipem oscypkowym
1 godz.
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
40 min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min
Placki z batatów i sos z rabarbaru
35 min
Kotleciki z marchewki
1 godz. 20 min