Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
TM5 TM6

Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym

Składniki

Dip bazyliowy

  • 10 g bazylii, świeżej, tylko liście
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 230 g jogurtu typu greckiego, gęstego
  • 80 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego

Placki z selerem i marchewki

  • 80 g płatków owsianych, błyskawicznych
  • gorąca woda, ilość do namoczenia
  • 150 g selera, pokrojonego na kawałki
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 2 jajka
  • 20 g oleju, plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2771.6 kJ / 662 kcal
Białko
19.6 g
Węglowodany
48.2 g
Tłuszcz
47.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie