Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym

Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym

4.1 105 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje

Składniki

Dip bazyliowy
  • bazylii, świeżej tylko liście
    10 g
  • ząbek czosnku
    ½ - 1
  • jogurtu typu greckiego gęstego
    230 g
  • sera mascarpone podzielonego na kawałki
    80 g
  • soli
    ½ - ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
Placki z selerem i marchewki
  • płatków owsianych, błyskawicznych
    80 g
  • gorąca woda ilość do namoczenia
  • selera pokrojonego na kawałki
    150 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • jajka
    2
  • oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
    20 g
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 662 kcal / 2771.6 kJ
Białko 19.6 g
Tłuszcz 47.8 g
Węglowodany 48.2 g
Błonnik 9.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...