Wersje kompatybilne
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 łyżki grzybów mun, suszonych
- 15 g wody, plus ciepła woda, do namoczenia grzybów i wodorostów
- 5 g wodorostów wakame, suszonych
- 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
- 1 ząbek czosnku
- 5 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 10 g ziaren sezamu, prażonych
- 30 g octu ryżowego
- 30 g miodu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 236 kJ / 56 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1h 15 min
Letnie rollsy z sosem z kolendry
1h
Omułki w białym winie
35 Min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40min
Azjatyckie spring rolls
1h 20 min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 Min
Małże po marynarsku
1h 15 min
Pad Thai z krewetkami
45min
Japońska zupa ramen
1h 50 min
Zupa Pho
1h 20 min