Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 porcji
Składniki
-
2 łyżki grzybów mun, suszonych
-
15 g wody plus ciepła woda, do namoczenia grzybów i wodorostów
-
5 g wodorostów wakame, suszonych
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
-
1 ząbek czosnku
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
10 g ziaren sezamu, prażonych
-
30 g octu ryżowego
-
30 g miodu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3 g
Kalorie
236 kJ /
56 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA JAPOŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Lankijskie piklowane warzywa (Achcharu)
48 godz. 30 min
Krewetki curry
1 godz. 50 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Omułki w białym winie
35 min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1 godz. 20 min
Sałatka z ogórków z sezamem i wakame
1 godz.
Zupa miso
45 min
Zupa miso z warzywami
30 min
Krewetki Kung Pao
45 min
Kimchi
49 godz. 40 min