Wersje kompatybilne
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 łyżki grzybów mun, suszonych
- 15 g wody, plus ciepła woda, do namoczenia grzybów i wodorostów
- 5 g wodorostów wakame, suszonych
- 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
- 1 ząbek czosnku
- 5 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 10 g ziaren sezamu, prażonych
- 30 g octu ryżowego
- 30 g miodu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 236 kJ / 56 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tatar z łososia z imbirem
15 min
Majonez japoński (kewpie)
15 min
Chow mein z krewetkami
1 godz.
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)
35min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Zupa miso z warzywami
30 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35min
Azjatyckie spring rolls
1 Std. 20 Min
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40 min
Pad Thai z krewetkami
45 min
Zupa Pho
1 Std. 20 Min