Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 porcji
Składniki
-
2 łyżki grzybów mun, suszonych
-
15 g wody plus ciepła woda, do namoczenia grzybów i wodorostów
-
5 g wodorostów wakame, suszonych
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
-
1 ząbek czosnku
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
10 g ziaren sezamu, prażonych
-
30 g octu ryżowego
-
30 g miodu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3 g
Kalorie
236 kJ /
56 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA JAPOŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa Pho
1 godz. 20 min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40 min
Pikantne zielone curry z pieczonym ryżem
1 godz. 15 min
Sałatka z ogórków z sezamem i wakame
1 godz.
Zupa miso
45 min
Kimchi
49 godz. 40 min
Zupa miso z warzywami
30 min
Zupa z kimchi i tofu
30 min