
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 porcji
Składniki
-
grzybów mun, suszonych2 łyżki
-
wody plus ciepła woda, do namoczenia grzybów i wodorostów15 g
-
wodorostów wakame, suszonych5 g
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół1
-
ząbek czosnku1
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry5 g
-
ziaren sezamu, prażonych10 g
-
octu ryżowego30 g
-
miodu30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
56 kcal /
236 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
7 g
Błonnik
3.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA JAPOŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska