
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 porcji
Składniki
-
2 łyżki grzybów mun, suszonych
-
15 g wody plus ciepła woda, do namoczenia grzybów i wodorostów
-
5 g wodorostów wakame, suszonych
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
-
1 ząbek czosnku
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
10 g ziaren sezamu, prażonych
-
30 g octu ryżowego
-
30 g miodu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
56 kcal /
236 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
7 g
Błonnik
3.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA JAPOŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska