Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
TM6 TM5

Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem

3.7 (36 ocen)

Składniki

  • 1 kalafior, podzielony na 2-3 cm różyczki
  • oliwa z oliwek, ilość do skropienia kalafiora
  • papryka wędzona, mielona, ilość do oprószenia kalafiora
  • czosnek, granulowany, ilość do oprószenia kalafiora
  • sól, ilość do oprószenia kalafiora
  • pieprz czarny, mielony, ilość do oprószenia kalafiora
  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g pasty tahini
  • 20 g suszonych pomidorów
  • ½ łyżeczki chili, mielonego
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 5 g syropu z agawy

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
416.9 kJ / 99.6 kcal
Białko
6.2 g
Węglowodany
9.1 g
Tłuszcz
5.3 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Błonnik
2.9 g
Sód
158.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy