Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem

Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem

3.8 38 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • kalafior podzielony na 2-3 cm różyczki
    1
  • oliwa z oliwek ilość do skropienia kalafiora
  • papryka wędzona, mielona ilość do oprószenia kalafiora
  • czosnek, granulowany ilość do oprószenia kalafiora
  • sól ilość do oprószenia kalafiora
  • pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia kalafiora
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
  • pasty tahini
    30 g
  • suszonych pomidorów
    20 g
  • chili, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • syropu z agawy
    5 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 99.6 kcal / 416.9 kJ
Białko 6.2 g
Tłuszcz 5.3 g
Węglowodany 9.1 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 158.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...