
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 kalafior podzielony na 2-3 cm różyczki
- oliwa z oliwek ilość do skropienia kalafiora
- papryka wędzona, mielona ilość do oprószenia kalafiora
- czosnek, granulowany ilość do oprószenia kalafiora
- sól ilość do oprószenia kalafiora
- pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia kalafiora
- 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
- 30 g pasty tahini
- 20 g suszonych pomidorów
- ½ łyżeczki chili, mielonego
- ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 5 g syropu z agawy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 99.6 kcal / 416.9 kJ
- Białko
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Sód
- 158.3 mg