Urządzenia i Akcesoria
Deser z marchewki i nerkowców
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
250 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g orzeszków piniowych, plus dodatkowa ilość do dekoracji80 g orzechów nerkowca plus dodatkowa ilość posiekanych orzechów do dekoracji
-
100 g mleka
-
30 - 50 g miodu
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka kardamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
65.8 mg
Białko
8.5 g
Kalorie
1551.8 kJ /
370.5 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
25.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekane banany w czekoladzie pod kokosanką
40 min
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50 min
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 min
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
2 godz. 30 min
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
1 godz.
Ciasto z batatów
1 godz. 50 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Wegańska zupa bananowa z curry
30 min
Zupa piwna z cheddarem i brie oraz orzechową kruszonką cynamonową
1 godz.
Chałwowe parfait z bakaliami
13 godz. 30 min
Krem kokosowy z gorzką czekoladą (à la Bounty®)
50 min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45 min