
Urządzenia i Akcesoria
Deser z marchewki i nerkowców
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
250 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g orzechów nerkowca plus dodatkowa ilość posiekanych orzechów do dekoracji
-
100 g mleka
-
30 - 50 g miodu
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka kardamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
370.5 kcal /
1551.8 kJ
Białko
8.5 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
25.5 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Sód
65.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska