
Urządzenia i Akcesoria
Tabbouleh z bobem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
Tabbouleh
-
pomidorków cherry przekrojonych na pół300 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
liści mięty, świeżych10 g
-
wody1200 g
-
kaszy bulgur150 g
-
bobu, świeżego200 g
-
soli½ łyżeczki
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół100 g
-
ogórka pokrojonego na kawałki100 g
Dressing
-
ząbki czosnku1 - 2
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego50 g
-
miodu15 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
271.6 kcal /
1137.2 kJ
Białko
9.4 g
Tłuszcz
8.6 g
Węglowodany
43.7 g
Błonnik
5.6 g