Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą bulgur, szczawiem i jajkiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Sałatka
-
1000 g wody
-
120 g kaszy bulgur
-
4 jajka
-
250 g fenkułu pokrojonego na kawałki
-
80 g szczawiu, świeżego bez łodyg, podzielonego na 5-6 cm kawałki
-
2 ogórki gruntowe pokrojone na 2-3 mm plastry
-
1 pęczek cebuli dymki posiekanej
Dressing miodowo-balsamiczny
-
40 g oliwy z oliwek
-
20 g octu balsamicznego
-
30 g miodu
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
588.3 mg
Białko
10.8 g
Kalorie
1299.6 kJ /
310.4 kcal
Tłuszcz
15.5 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
33.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z orkiszem i kurczakiem
1 godz. 15 min
Zielona miska Buddy ze szparagami i dzikimi ziołami
50 min
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45 min
Makaronowa sałatka z ciecierzycą i młodą marchewką
50 min
Sałatka z żółtej soczewicy z fetą, orzechami laskowymi i grejpfrutem
35 min
Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą
1 godz.
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1 godz.
Granola bananowo-orzechowa
1 godz.
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 min
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 min
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45 min