Krewetki z orzechami nerkowca
TM5 TM6

Krewetki z orzechami nerkowca

4.8 (22 oceny)

Składniki

  • 200 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych (patrz wskazówka)
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżka wina ryżowego
  • 30 g oleju
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
  • 2 grzyby shiitake, suszone, uprzednio namoczone, odsączone, pokrojone na 1-2 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 50 g kiełków soi, świeżych
    lub 50 g kiełków fasoli mung, świeżych
  • 60 g czerwonej papryki, pokrojonej na 1-2 cm kawałki
  • 60 g żółtej papryki, pokrojonej na 1-2 cm kawałki
  • 100 g orzechów nerkowca, prażonych w miodzie (patrz wskazówka)
    lub 100 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
  • 1 szczypta pieprzu białego, mielonego
  • pieprz czarny, mielony, ilość do oprószenia
  • kolendra, świeża, tylko liście, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2504.2 kJ / 598.1 kcal
Białko
37.5 g
Węglowodany
23.5 g
Tłuszcz
42 g
Błonnik
5.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy