
Urządzenia i Akcesoria
Krewetki z orzechami nerkowca
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
krewetek, surowych, obranych oczyszczonych (patrz wskazówka)200 g
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
skrobi ziemniaczanej1 łyżka
-
wina ryżowego1 łyżka
-
oleju30 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry5 g
-
grzyby shiitake, suszone uprzednio namoczone, odsączone, pokrojone na 1-2 cm kawałki (patrz wskazówka)2
-
kiełków soi, świeżych50 g
-
czerwonej papryki pokrojonej na 1-2 cm kawałki60 g
-
żółtej papryki pokrojonej na 1-2 cm kawałki60 g
-
orzechów nerkowca prażonych w miodzie (patrz wskazówka)100 g
-
pieprzu białego, mielonego1 szczypta
-
pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia
-
kolendra, świeża tylko liście, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
598.1 kcal /
2504.2 kJ
Białko
37.5 g
Tłuszcz
42 g
Węglowodany
23.5 g
Błonnik
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA CHIŃSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Krewetki z warzywami na liściach sałaty
45 min
Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)
35 min
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 min
Krewetki z cebulą dymką
20 min
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 min
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1 godz. 20 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Tacos z krewetkami
25 min
Krewetki Kung Pao
45 min