Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 120 g ziaren słonecznika
- 10 g rzeżuchy
- 70 g oleju rzepakowego
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 917.6 kJ / 219.2 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 163.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wielkanocny pasztet jajeczny
1h 5 min
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10 Min
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
20 Min
Ciasteczka z gorgonzolą
40 min
Zielony sos wielkanocny
1h 20min
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
20 Min
Sos gribiche
20 Min
Masło kurkowe
1h 5 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Camembert z serkiem kremowym i marynowaną papryką
50min
Pasztet pieczarkowy
2óra 50p
Pasta z prażonego słonecznika
10 Min