Urządzenia i Akcesoria
Pasta z rzeżuchy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 porcji
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
120 g ziaren słonecznika
-
10 g rzeżuchy
-
70 g oleju rzepakowego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
163.2 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
917.6 kJ /
219.2 kcal
Tłuszcz
20.3 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
5.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kandyzowane orzeszki ziemne
3 godz. 20 min
Pasta z jarmużu
15 min
Pasta z pieczarek i słonecznika
30 min
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1 godz. 10 min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20 min
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
20 min
Zielony sos wielkanocny
1 godz. 20 min
Pasztet pieczarkowy
2 godz. 50 min
Dip buraczkowy z serkiem kremowym
10 min
Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
10 min
Pasta z oliwek
5 min
Pasta z prażonego słonecznika
10 min