Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 30 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
- 2 łyżki ziaren sezamu, białego
-
4
plastry szynki parmeńskiej, pokrojone na 4 cm kawałki
lub 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej, pokrojone na 4 cm kawałki - 20 g sosu sojowego
- 20 g octu balsamicznego
- 10 g czerwonego sosu chili
- 540 g wody
- 20 g cukru
- 240 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 4-5 cm kawałki
- 70 - 80 g liści szczawiu, świeżych, pokrojonych na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 647.4 kJ / 154.6 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50min
Sałatka z kaszą pęczak i owocem granatu
45min
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1h
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1h 40min
Parowane warzywa z parmezanowym dipem
35min
Ryż na parze z wieprzowiną (Pudding ryżowy)
2h 30min
Sardynki w paczuszkach z sałatką z fasoli szparagowej
1h
Sałatka z orkiszem i kurczakiem
1 Std. 15 Min
Sałatka z kaszą bulgur, szczawiem i jajkiem
45min
Sałatka z mielonym kurczakiem
50min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30min
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40min