Sałatka ze szczawiu i fasolki szparagowej

Sałatka ze szczawiu i fasolki szparagowej

4.6 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 20 - 30 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
  • 2 łyżki ziaren sezamu, białego
  • 4 plastry szynki parmeńskiej pokrojone na 4 cm kawałki
    4 plastry szynki szwarcwaldzkiej, pokrojone na 4 cm kawałki
  • 20 g sosu sojowego
  • 20 g octu balsamicznego
  • 10 g czerwonego sosu chili
  • 540 g wody
  • 20 g cukru
  • 240 g żółtej fasolki szparagowej świeżej, pokrojonej na 4-5 cm kawałki
  • 70 - 80 g liści szczawiu świeżych, pokrojonych na kawałki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 154.6 kcal / 647.4 kJ
Białko 8.9 g
Tłuszcz 8.9 g
Węglowodany 13.5 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...