Sałatka ze szczawiu i fasolki szparagowej
TM5 TM6

Sałatka ze szczawiu i fasolki szparagowej

4.6 (8 ocen)

Składniki

  • 20 - 30 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
  • 2 łyżki ziaren sezamu, białego
  • 4 plastry szynki parmeńskiej, pokrojone na 4 cm kawałki
    lub 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej, pokrojone na 4 cm kawałki
  • 20 g sosu sojowego
  • 20 g octu balsamicznego
  • 10 g czerwonego sosu chili
  • 540 g wody
  • 20 g cukru
  • 240 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 4-5 cm kawałki
  • 70 - 80 g liści szczawiu, świeżych, pokrojonych na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
647.4 kJ / 154.6 kcal
Białko
8.9 g
Węglowodany
13.5 g
Tłuszcz
8.9 g
Błonnik
3.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy