Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z ogórków z sezamem i wakame
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
1 łyżka wodorostów wakame, suszonych
-
100 g wody
-
380 g ogórka (ok. 2 szt.)
-
8 kostek lodu
-
½ łyżeczki soli
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka brązowego cukru
-
3 łyżki octu ryżowego
-
2 łyżki sosu sojowego
-
1 łyżka ziaren sezamu prażonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.4 g
Kalorie
656 kJ /
158 kcal
Tłuszcz
10.2 g
Błonnik
3.8 g
Węglowodany
9.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ORIENTALNA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegetariańskie chop suey
1 godz. 5 min
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM6, TM7)
15 min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
45 min
Malinowy winegret
72 godz.
Lankijskie piklowane warzywa (Achcharu)
48 godz. 30 min
Kwaśne curry rybne (Fish ambul thiyal)
1 godz.
Winegret w stylu azjatyckim
10 min
Azjatyckie spring rolls
1 godz. 20 min
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40 min
Ziemniaczki śródziemnomorskie
2 godz. 30 min
Zupa miso
45 min