Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem

Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem

4.4 23 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Sos pietruszkowy
  • ząbki czosnku
    2
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    15 g
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 g
  • octu balsamicznego
    15 g
  • soli
    ½ łyżeczki
Sałatka i wołowina
  • wody
    500 g
  • ziemniaków młodych (Ø 4-5 cm), pokrojonych w ćwiartki
    600 g
  • polędwicy wołowej (patrz wskazówka)
    400 g
  • oliwy z oliwek do posmarowania polędwicy wołowej
    1 łyżka
  • sól ilość do oprószenia polędwicy wołowej i ziemniaków
  • pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia polędwicy wołowej
  • estragon, suszony ilość do oprószenia polędwicy wołowej
  • liści szpinaku baby, świeżych
    100 g
  • młodej marchewki pokrojonej w 1 mm plastry (patrz wskazówka)
    100 g
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    200 g
  • rzodkiewek pokrojonych w 1 mm plastry
    6

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 353.8 kcal / 1481.1 kJ
Białko 24.5 g
Tłuszcz 16.5 g
Węglowodany 31.5 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 921.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...