
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Sos pietruszkowy
-
ząbki czosnku2
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście15 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
-
octu balsamicznego15 g
-
soli½ łyżeczki
Sałatka i wołowina
-
wody500 g
-
ziemniaków młodych (Ø 4-5 cm), pokrojonych w ćwiartki600 g
-
polędwicy wołowej (patrz wskazówka)400 g
-
oliwy z oliwek do posmarowania polędwicy wołowej1 łyżka
-
sól ilość do oprószenia polędwicy wołowej i ziemniaków
-
pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia polędwicy wołowej
-
estragon, suszony ilość do oprószenia polędwicy wołowej
-
liści szpinaku baby, świeżych100 g
-
młodej marchewki pokrojonej w 1 mm plastry (patrz wskazówka)100 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół200 g
-
rzodkiewek pokrojonych w 1 mm plastry6
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
353.8 kcal /
1481.1 kJ
Białko
24.5 g
Tłuszcz
16.5 g
Węglowodany
31.5 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
921.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska