Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem

Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem

4.5 25 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

Sos pietruszkowy
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 15 g octu balsamicznego
  • ½ łyżeczki soli
Sałatka i wołowina
  • 500 g wody
  • 600 g ziemniaków młodych (Ø 4-5 cm), pokrojonych w ćwiartki
  • 400 g polędwicy wołowej (patrz wskazówka)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek do posmarowania polędwicy wołowej
  • sól ilość do oprószenia polędwicy wołowej i ziemniaków
  • pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia polędwicy wołowej
  • estragon, suszony ilość do oprószenia polędwicy wołowej
  • 100 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 100 g młodej marchewki pokrojonej w 1 mm plastry (patrz wskazówka)
  • 200 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 6 rzodkiewek pokrojonych w 1 mm plastry

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 921.5 mg
Białko 24.5 g
Kalorie 1481.1 kJ / 353.8 kcal
Tłuszcz 16.5 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 31.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...