
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Sos pietruszkowy
-
2 ząbki czosnku
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
40 g oliwy z oliwek
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
15 g octu balsamicznego
-
½ łyżeczki soli
Sałatka i wołowina
-
500 g wody
-
600 g ziemniaków młodych (Ø 4-5 cm), pokrojonych w ćwiartki
-
400 g polędwicy wołowej (patrz wskazówka)
-
1 łyżka oliwy z oliwek do posmarowania polędwicy wołowej
-
sól ilość do oprószenia polędwicy wołowej i ziemniaków
-
pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia polędwicy wołowej
-
estragon, suszony ilość do oprószenia polędwicy wołowej
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
100 g młodej marchewki pokrojonej w 1 mm plastry (patrz wskazówka)
-
200 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
6 rzodkiewek pokrojonych w 1 mm plastry
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
353.8 kcal /
1481.1 kJ
Białko
24.5 g
Tłuszcz
16.5 g
Węglowodany
31.5 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
921.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska