Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem
TM6 TM5

Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem

4.4 (21 ocen)

Składniki

Sos pietruszkowy

  • 2 ząbki czosnku
  • 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 15 g octu balsamicznego
  • ½ łyżeczki soli

Sałatka i wołowina

  • 500 g wody
  • 600 g ziemniaków młodych (Ø 4-5 cm), pokrojonych w ćwiartki
  • 400 g polędwicy wołowej (patrz wskazówka)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek, do posmarowania polędwicy wołowej
  • sól, ilość do oprószenia polędwicy wołowej i ziemniaków
  • pieprz czarny, mielony, ilość do oprószenia polędwicy wołowej
  • estragon, suszony, ilość do oprószenia polędwicy wołowej
  • 100 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 100 g młodej marchewki, pokrojonej w 1 mm plastry (patrz wskazówka)
  • 200 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
  • 6 rzodkiewek, pokrojonych w 1 mm plastry

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1481.1 kJ / 353.8 kcal
Białko
24.5 g
Węglowodany
31.5 g
Tłuszcz
16.5 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Błonnik
5 g
Sód
921.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy