Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku

Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku

4.0 189 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 porcje

Składniki

  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 900 g wody
  • 2 bataty średnie (ok. 350 g każdy), ze skórą, opłukane pod bieżącą wodą
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¼ łyżeczki soli
  • 100 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 200 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 30 g czarnych oliwek, bez pestek
  • sól ilość do oprószenia batatów i jajek
  • pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia batatów
  • rozmaryn, suszony ilość do oprószenia batatów
  • suszone pomidory, mieszanka przypraw ilość do oprószenia batatów
  • 4 jajka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 682.5 kcal / 2857.5 kJ
Białko 23.3 g
Tłuszcz 23.1 g
Węglowodany 33.7 g
Błonnik 10.1 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 1151 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...