Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku

Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku

4.0 186 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 porcje

Składniki

  • musztardy
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • wody
    900 g
  • bataty średnie (ok. 350 g każdy), ze skórą, opłukane pod bieżącą wodą
    2
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • liści szpinaku baby, świeżych
    100 g
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    200 g
  • czarnych oliwek, bez pestek
    30 g
  • sól ilość do oprószenia batatów i jajek
  • pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia batatów
  • rozmaryn, suszony ilość do oprószenia batatów
  • suszone pomidory, mieszanka przypraw ilość do oprószenia batatów
  • jajka
    4

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 682.5 kcal / 2857.5 kJ
Białko 23.3 g
Tłuszcz 23.1 g
Węglowodany 33.7 g
Błonnik 10.1 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 1151 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...