
Urządzenia i Akcesoria
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 porcje
Składniki
-
musztardy1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
wody900 g
-
bataty średnie (ok. 350 g każdy), ze skórą, opłukane pod bieżącą wodą2
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek20 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
soli¼ łyżeczki
-
liści szpinaku baby, świeżych100 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół200 g
-
czarnych oliwek, bez pestek30 g
-
sól ilość do oprószenia batatów i jajek
-
pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia batatów
-
rozmaryn, suszony ilość do oprószenia batatów
-
suszone pomidory, mieszanka przypraw ilość do oprószenia batatów
-
jajka4
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
682.5 kcal /
2857.5 kJ
Białko
23.3 g
Tłuszcz
23.1 g
Węglowodany
33.7 g
Błonnik
10.1 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Sód
1151 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska