Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą

Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą

4.3 69 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • sera mozzarella pokrojonego w 2 cm kostkę
    100 - 125 g
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
    40 g
  • filetów z anchois, w oleju odsączonych
    6
  • bazylii, suszonej
    ¾ łyżeczki
  • mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
    400 g
  • jajko
    1
  • bułki tartej
    25 - 35 g
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • bakłażana pokrojonego na 2 cm kawałki
    300 g
  • tymianku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • soli
    ½ - ¾ łyżeczki
  • olej rzepakowy ilość do smażenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 498.5 kcal / 2087.1 kJ
Białko 30.5 g
Tłuszcz 35.2 g
Węglowodany 20.5 g
Błonnik 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...