
Wersje kompatybilne
Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 125 g sera mozzarella pokrojonego w 2 cm kostkę
- 40 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
- 6 filetów z anchois, w oleju odsączonych
- ¾ łyżeczki bazylii, suszonej
- 400 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
- 1 jajko
- 25 - 35 g bułki tartej
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 50 g oliwy z oliwek
- 300 g bakłażana pokrojonego na 2 cm kawałki
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- olej rzepakowy ilość do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 498.5 kcal / 2087.1 kJ
- Białko
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 35.2 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kotlety mielone z jabłkiem i szałwią
1 godz. 35 min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Greckie klopsiki z jagnięciny (Keftethes)
25 min
Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku
40 min
Klopsiki jagnięce z kuskusem i miętowym jogurtem
40 min
Klopsiki w sosie z batatów i mleka kokosowego
1 godz. 5 min
Kotlety z piersi indyka i pełnoziarnistej kaszy orkiszowej
1 godz. 15 min
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
55 min
Klopsiki z serem feta
30 min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 godz. 50 min
Marokańskie kotleciki z indyka
20 min
Pulpety indycze nadziewane mozzarellą
40 min