Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą

Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą

4.3 70 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 100 - 125 g sera mozzarella pokrojonego w 2 cm kostkę
  • 40 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
  • 6 filetów z anchois, w oleju odsączonych
  • ¾ łyżeczki bazylii, suszonej
  • 400 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
  • 1 jajko
  • 25 - 35 g bułki tartej
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 300 g bakłażana pokrojonego na 2 cm kawałki
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • olej rzepakowy ilość do smażenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 30.5 g
Kalorie 2087.1 kJ / 498.5 kcal
Tłuszcz 35.2 g
Błonnik 5.5 g
Węglowodany 20.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...