
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
sera mozzarella pokrojonego w 2 cm kostkę100 - 125 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych40 g
-
filetów z anchois, w oleju odsączonych6
-
bazylii, suszonej¾ łyżeczki
-
mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki400 g
-
jajko1
-
bułki tartej25 - 35 g
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek50 g
-
bakłażana pokrojonego na 2 cm kawałki300 g
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
olej rzepakowy ilość do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
498.5 kcal /
2087.1 kJ
Białko
30.5 g
Tłuszcz
35.2 g
Węglowodany
20.5 g
Błonnik
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PULPETY I KOTLETY
10 Przepisów
Polska
Polska