Sałatka z kaszą gryczaną, młodą kapustą i boczkiem

Sałatka z kaszą gryczaną, młodą kapustą i boczkiem

4.2 60 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • wody
    1000 g
  • kaszy gryczanej, prażonej
    120 g
  • oleju rzepakowego
    30 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 0,5 cm kostkę
    150 g
  • szynki gotowanej, wędzonej pokrojonej w 0,5 cm kostkę
    150 g
  • kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
    800 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • soku z cytryny
    30 g
  • młodej marchewki pokrojonej na kawałki
    200 g
  • koperku, świeżego tylko liście
    1 pęczek
  • cebuli dymki zielonej części, posiekanej
    1 pęczek

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 522.8 kcal / 2188.7 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 35.8 g
Węglowodany 41.5 g
Błonnik 8.8 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Sód 917.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...