
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą gryczaną, młodą kapustą i boczkiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
wody1000 g
-
kaszy gryczanej, prażonej120 g
-
oleju rzepakowego30 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 0,5 cm kostkę150 g
-
szynki gotowanej, wędzonej pokrojonej w 0,5 cm kostkę150 g
-
kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki800 g
-
soli1 łyżeczka
-
soku z cytryny30 g
-
młodej marchewki pokrojonej na kawałki200 g
-
koperku, świeżego tylko liście1 pęczek
-
cebuli dymki zielonej części, posiekanej1 pęczek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
522.8 kcal /
2188.7 kJ
Białko
18 g
Tłuszcz
35.8 g
Węglowodany
41.5 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Sód
917.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska