
Urządzenia i Akcesoria
Gruziński rosół z mięsem z kurczaka i żółtkami (czichirtma)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
6 porcji
Składniki
-
cebula pokrojona w ćwiartki1
-
kolendry, świeżej (10 g całych gałązek i 10 g tylko liści), plus dodatkowa ilość do podania20 g
-
nóg z kurczaka, ze skórą i kością przekrojonych na pół (patrz wskazówka)700 - 800 g
-
wody1300 g
-
marchewki pokrojonej w 2 cm kostkę170 g
-
selera naciowego pokrojonego w 2 cm kostkę85 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
ziaren pieprzu czarnego½ łyżeczki
-
cebula szalotka (ok. 60 g), przekrojona na pół1
-
mąki pszennej20 g
-
białego octu winnego plus dodatkowa ilość do podania20 - 25 g
-
żółtka4
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego½ - ¾ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
255.1 kcal /
1068.2 kJ
Białko
22.8 g
Tłuszcz
15.8 g
Węglowodany
7.4 g
Błonnik
1.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŻÓŁTKA
12 Przepisów
Polska
Polska