Gruziński rosół z mięsem z kurczaka i żółtkami (czichirtma)

Gruziński rosół z mięsem z kurczaka i żółtkami (czichirtma)

4.2 86 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
6 porcji

Składniki

  • cebula pokrojona w ćwiartki
    1
  • kolendry, świeżej (10 g całych gałązek i 10 g tylko liści), plus dodatkowa ilość do podania
    20 g
  • nóg z kurczaka, ze skórą i kością przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
    700 - 800 g
  • wody
    1300 g
  • marchewki pokrojonej w 2 cm kostkę
    170 g
  • selera naciowego pokrojonego w 2 cm kostkę
    85 g
    85 g korzenia selera, pokrojonego w 2 cm kostkę
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • ziaren pieprzu czarnego
    ½ łyżeczki
  • cebula szalotka (ok. 60 g), przekrojona na pół
    1
  • mąki pszennej
    20 g
  • białego octu winnego plus dodatkowa ilość do podania
    20 - 25 g
  • żółtka
    4
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    ½ - ¾ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 255.1 kcal / 1068.2 kJ
Białko 22.8 g
Tłuszcz 15.8 g
Węglowodany 7.4 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...