Wersje kompatybilne
Gruziński rosół z mięsem z kurczaka i żółtkami (czichirtma)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cebula, pokrojona w ćwiartki
- 20 g kolendry, świeżej (10 g całych gałązek i 10 g tylko liści), plus dodatkowa ilość do podania
- 700 - 800 g nóg z kurczaka, ze skórą i kością, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
- 1300 g wody
- 170 g marchewki, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
85
g selera naciowego, pokrojonego w 2 cm kostkę
lub 85 g korzenia selera, pokrojonego w 2 cm kostkę - 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
- 1 cebula szalotka (ok. 60 g), przekrojona na pół
- 20 g mąki pszennej
- 20 - 25 g białego octu winnego, plus dodatkowa ilość do podania
- 4 żółtka
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1068.2 kJ / 255.1 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa rybna z kolendrą
45 Min
Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną
1 Std. 15 Min
Sałaciorka
50 menit
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 Min
Zupa cytrynowa z jajkiem (Avgolemono)
1 Std. 15 Min
Góralska czosnianka z pulpecikami
1 godz. 35 min
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50 menit
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 menit
Zupa rybna z szafranem
50 menit
Zupa bryndzowa
45 Min
Solanka z mięsem
2j
Koncentrat bulionu wołowego
1j 20 menit