Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g wody
- 200 g marchewki, pokrojonej na 4-5 cm kawałki
- 250 g ziemniaków, pokrojonych na 4 cm kawałki
- 3 jajka
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 90 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
- 90 g ogórków konserwowych, ok. 2 szt. (patrz wskazówka)
- 270 g czerwonych buraków, gotowanych, pokrojonych na 4 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu, gęstej
-
1
łyżeczka białego octu winnego
lub 1 łyżeczka czerwonego octu winnego - 1 łyżeczka cukru
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- 2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 płaty filetów ze śledzia, marynowanego (ok. 200 g), odsączone z zalewy, pokrojone w kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 875 kJ / 209 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Ryba po grecku
45 Min
Jajka faszerowane awokado
40min
Śledzie w kożuchu
1h
Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
3 Std. 30 Min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55min
Jajka faszerowane łososiem
45 Min
Pulpety z karpia w galarecie
4h 10min
Śledzie po japońsku
45 Min
Jajka faszerowane buraczkami
30min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40min
Warstwowa sałatka śledziowa
2h 45min
Pasztet z dorsza
1h 10min