
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka śledziowa rosolli
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
wody600 g
-
marchewki pokrojonej na 4-5 cm kawałki200 g
-
ziemniaków pokrojonych na 4 cm kawałki250 g
-
jajka3
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki90 g
-
ogórków konserwowych ok. 2 szt. (patrz wskazówka)90 g
-
czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na 4 cm kawałki (patrz wskazówka)270 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu gęstej200 g
-
białego octu winnego1 łyżeczka
-
cukru1 łyżeczka
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 łyżeczki
-
filetów ze śledzia, marynowanego (ok. 200 g), odsączone z zalewy, pokrojone w kostkę2 płaty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
209 kcal /
875 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
4 g