Urządzenia i Akcesoria
Zupa grzybowa z pęczakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
40 - 50 g oscypka pokrojonego na kawałki
-
15 g grzybów, suszonych np. borowików
-
150 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
200 g białego wina, wytrawnego
-
80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
250 g brązowych pieczarek, świeżych250 g pieczarek świeżych
-
¾ łyżeczki rozmarynu, świeżego1 łyżeczka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka pudru z grzybów (patrz wskazówka)
-
900 g wody
-
2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
2 łyżki koncentratu pomidorowego
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10.1 g
Kalorie
1238.2 kJ /
295.8 kcal
Tłuszcz
9.9 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
35.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35 min
Zupa grzybowa
1 godz. 15 min
Krupnik z grzybami
45 min
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50 min
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
35 min
Zupa grochowa z chorizo
45 min
Kapuśniak kaszubski
45 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Zupa szczawiowa
35 min
Zupa grochowa
1 godz.
Kapuśniak
50 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min