
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g filetów ze śledzia, świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g masła klarowanego, plus dodatkowa ilość do smażenia
- 1 jajko
- 20 g kaparów, konserwowych, odsączonych
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście, posiekanej
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- bułka tarta, ilość do obtoczenia kotletów
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1224.6 kJ / 292.5 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasztet z dorsza
1óra 10p
Tatar ze śledzia
10p
Paprykarz ze śledziem
1h 30min
Sałatka śledziowa rosolli
1 godz. 15 min
Tajskie kotlety rybne
1 godz. 15 min
Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
40min
Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków
1óra
Kotlety z wątróbki
35p
Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową
1óra 10p
Gryczane kluski kładzione
40min
Zupa rybna z kolendrą
45p
Ryba po kaszubsku
30p