Urządzenia i Akcesoria
Kotlety śledziowe z kaparami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
400 g filetów ze śledzia świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g masła klarowanego plus dodatkowa ilość do smażenia
-
1 jajko
-
20 g kaparów, konserwowych odsączonych
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanej
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
bułka tarta ilość do obtoczenia kotletów
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
19.2 g
Kalorie
1224.6 kJ /
292.5 kcal
Tłuszcz
20.5 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
9.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RETRO KUCHNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 godz. 15 min
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1 godz. 20 min
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 godz. 5 min
Pulpety z karpia w galarecie
4 godz. 10 min
Pasztet z dorsza
1 godz. 10 min
Prażnica z wędzoną makrelą na Varomie
25 min
Tatar ze śledzia
10 min
Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową
1 godz. 10 min
Karp na słodko w galarecie
7 godz. 35 min
Kaszubskie kotlety rybne
35 min
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1 godz. 30 min
Babka ziemniaczana z boczkiem
1 godz. 40 min