![Kotlety śledziowe z kaparami Kotlety śledziowe z kaparami](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c7840dca-da47-4c68-aa3e-1ad9ee7b5eb4/Derivates/5a5bc2e4-6de8-4c65-9ad9-f1aeb12bc07b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g filetów ze śledzia, świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g masła klarowanego, plus dodatkowa ilość do smażenia
- 1 jajko
- 20 g kaparów, konserwowych, odsączonych
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście, posiekanej
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- bułka tarta, ilość do obtoczenia kotletów
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1224.6 kJ / 292.5 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Forszmak klasyczny
1 Std. 35 Min
Pasztet z brukwi
2 godz. 5 min
Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków
1h
Cebule faszerowane wątróbką
1 godz. 55 min
Ciasto kalafiorowe
1 Std. 15 Min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 Std. 15 Min
Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową
1 Std. 10 Min
Muffiny z łososiem i koperkiem z Varomy
45min
Kawior z pieczarek
30min
Kotlety z wątróbki
35 Min
Kaszubskie kotlety rybne
35 Min
Babka ziemniaczana z boczkiem
1 Std. 40 Min