Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g filetów ze śledzia, świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g masła klarowanego, plus dodatkowa ilość do smażenia
- 1 jajko
- 20 g kaparów, konserwowych, odsączonych
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście, posiekanej
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- bułka tarta, ilość do obtoczenia kotletów
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1224.6 kJ / 292.5 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasztet z kaczki z oliwkami
2 godz. 40 min
Cebulowe serniczki z ricotty z Varomy
1h
Forszmak klasyczny
1h 35min
Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową
1h 10min
Pie z kiszoną kapustą i mięsem
3 godz. 10 min
Dip z łososia z koperkiem
10 min
Chłopskie placki ziemniaczane z kapustą kiszoną
1h 20min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 min
Prażnica z wędzoną makrelą na Varomie
25min
Wielkanocny placek ziemniaczany
2h 15min
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50min
Omlet z białek
35 min