Kotlety śledziowe z kaparami

Kotlety śledziowe z kaparami

3.6 38 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • filetów ze śledzia świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
    400 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • masła klarowanego plus dodatkowa ilość do smażenia
    30 g
  • jajko
    1
  • kaparów, konserwowych odsączonych
    20 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanej
    10 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • bułka tarta ilość do obtoczenia kotletów

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 292.5 kcal / 1224.6 kJ
Białko 19.2 g
Tłuszcz 20.5 g
Węglowodany 9.2 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...