
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g filetów ze śledzia, świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g masła klarowanego, plus dodatkowa ilość do smażenia
- 1 jajko
- 20 g kaparów, konserwowych, odsączonych
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście, posiekanej
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- bułka tarta, ilość do obtoczenia kotletów
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1224.6 kJ / 292.5 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paprykarz ze śledziem
1 Std. 30 Min
Kulki rybne w marynacie
26 Std. 20 Min
Pasztet z dorsza
1hod. 10min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 Min
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1hod. 20min
Tuńczyk w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami
25 min
Tatar ze śledzia
10min
Czorne kluski
3h 30min
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 Std. 5 Min
Tajskie kotlety rybne
1 Std. 15 Min
Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową
1hod. 10min
Koncentrat bulionu krewetkowego
35 Min