Urządzenia i Akcesoria
Surówka z jarmużem i jabłkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
60 - 100 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 - 6 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
100 g jarmużu bez twardych części, tylko liście, pokrojone na kawałki
-
250 g jabłek, kwaśnych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
125 g jogurtu naturalnego
-
1 łyżka syropu z agawy1 łyżka miodu
-
2 łyżki oleju
-
2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2.9 g
Kalorie
639.4 kJ /
152.8 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
19.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Smoothie z botwinki
30 min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10 min
Surówka z jarmużem, jabłkiem i papryką
1 godz. 15 min
Pasta z jarmużu
15 min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15 min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10 min
Surówka brokułowa z jagodami goji
10 min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 min
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
1 godz. 55 min
Surówka z surowego buraka
10 min
Surówka z kapusty pekińskiej
5 min
Surówka brokułowa całoroczna
10 min