Surówka z jarmużem i jabłkiem

Surówka z jarmużem i jabłkiem

4.5 177 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    60 - 100 g
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    5 łodyżek
  • jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
    100 g
  • jabłek, kwaśnych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
    250 g
  • jogurtu naturalnego
    125 g
  • miodu
    1 łyżka
    1 łyżka syropu z agawy
  • oleju
    2 łyżki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    2 łyżki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 133 kcal / 558 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...