Surówka z jarmużem i jabłkiem

Surówka z jarmużem i jabłkiem

4.5 183 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje

Składniki

  • 60 - 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 5 - 6 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 100 g jarmużu bez twardych części, tylko liście, pokrojone na kawałki
  • 250 g jabłek, kwaśnych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 125 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka miodu
    1 łyżka syropu z agawy
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 2.9 g
Kalorie 639.4 kJ / 152.8 kcal
Tłuszcz 8.5 g
Błonnik 3.1 g
Węglowodany 19.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...