Urządzenia i Akcesoria
Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcja
Składniki
-
5 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
50 g bułki tartej plus 1-2 łyżki (opcjonalnie), plus dodatkowa ilość do panierowania
-
500 g wody
-
250 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2 cm kawałki
-
300 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 łyżka szczypiorku, świeżego posiekanego
-
1 jajko
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
olej rzepakowy ilość do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
19.8 g
Kalorie
1625.5 kJ /
388.2 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PULPETY I KOTLETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1 godz. 30 min
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1 godz.
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1 godz. 20 min
Kotlety śledziowe z kaparami
25 min
Tajskie kotlety rybne
30 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Kaszubskie kotlety rybne
35 min
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1 godz. 30 min
Cytrynowo-ziołowe burgery z łososia z cukinią w parmezanie
1 godz.
Rosół drobiowy, kluski z ciasta chlebowego
1 godz. 5 min
Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym
1 godz.
Greckie klopsiki z jagnięciny (Keftethes)
25 min