
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcja
Składniki
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki5 g
-
bułki tartej plus 1-2 łyżki (opcjonalnie), plus dodatkowa ilość do panierowania50 g
-
wody500 g
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2 cm kawałki250 g
-
fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki300 g
-
szczypiorku, świeżego posiekanego1 łyżka
-
jajko1
-
pieprzu białego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
olej rzepakowy ilość do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
388.2 kcal /
1625.5 kJ
Białko
19.8 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PULPETY I KOTLETY
10 Przepisów
Polska
Polska