Urządzenia i Akcesoria
Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcja
Składniki
-
5 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
50 g bułki tartej plus 1-2 łyżki (opcjonalnie), plus dodatkowa ilość do panierowania
-
500 g wody
-
250 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2 cm kawałki
-
300 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 łyżka szczypiorku, świeżego posiekanego
-
1 jajko
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
olej rzepakowy ilość do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
19.8 g
Kalorie
1625.5 kJ /
388.2 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PULPETY I KOTLETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1 Std. 20 Min
Pulpety z soczewicy na gniazdach spaghetti
1 Std. 5 Min
Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków
50 Min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 Min
Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową
1 Std. 10 Min
Kotleciki ryżowe
45 Min
Ryba w cieście bazyliowym
1 Std.
Gofry kukurydziane z salsą z awokado
1 Std.
Gofry szpinakowe z kremem z gorgonzoli, winogronami i orzechami
55 Min
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55 Min
Rybki w chlebowej panierce
40 Min
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1 Std. 30 Min