Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków

Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków

3.7 42 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcja

Składniki

  • skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
    5 g
  • bułki tartej plus 1-2 łyżki (opcjonalnie), plus dodatkowa ilość do panierowania
    50 g
  • wody
    500 g
  • ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2 cm kawałki
    250 g
  • fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki
    300 g
  • szczypiorku, świeżego posiekanego
    1 łyżka
  • jajko
    1
  • pieprzu białego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • soli
    ½ - ¾ łyżeczki
  • olej rzepakowy ilość do smażenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 388.2 kcal / 1625.5 kJ
Białko 19.8 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...