Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 50 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na kawałki
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 20 g masła
- 50 g białego wina, wytrawnego
- 1 łyżeczka estragonu, suszonego
- 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
- 6 ziaren ziela angielskiego
- 2 liście laurowe, suszone
- 500 - 600 g rybich ości i głów, z dowolnych ryb słodkowodnych, oczyszczonych (patrz wskazówka)
- 1400 g wody
- 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 1394.2 kJ / 333 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 22.7 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Błonnik
- 9.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa Pho
1 Std. 20 Min
Koncentrat bulionu rybnego
20 min
Zupa rybna z szafranem
50 Min
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
1h 15min
Purée z kapusty i kasztanów
35 min
Cebule faszerowane wątróbką
1 Std. 55 Min
Spaghetti z małżami, grzybami i karczochami
50 Min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Koncentrat bulionu z kaczki
20 min
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2 Std.
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 godz. 10 min
Caldeirada - portugalska zupa rybna
45 min