Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 50 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na kawałki
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 20 g masła
- 50 g białego wina, wytrawnego
- 1 łyżeczka estragonu, suszonego
- 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
- 6 ziaren ziela angielskiego
- 2 liście laurowe, suszone
- 500 - 600 g rybich ości i głów, z dowolnych ryb słodkowodnych, oczyszczonych (patrz wskazówka)
- 1400 g wody
- 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 1394.2 kJ / 333 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 22.7 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Błonnik
- 9.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Królik w sosie 'Marengo'
1h 10min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 Min
Anchoiada
10 Min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 Min
Zupa rybna z szafranem
50 Min
Żurek z trawą cytrynową i wasabi
45 Min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 Min
Karp na słodko w galarecie
7h 35min
Małże z pikantnym sosem
1 Std.
Pasztet z kaczki z oliwkami
2 godz. 40 min
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2hod.
Pâté z kurzych wątróbek
3h 30min