
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g grzybów, suszonych np. podgrzybków
- 400 g gorącej wody do namoczenia grzybów
- 10 liści kapusty włoskiej dużych
- 1600 g wody
- 280 g kaszy gryczanej, prażonej
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 300 g cebuli przekrojonej na pół
- 30 g oleju rzepakowego
- 1 jajko ugotowane na twardo
- 1 jajko, surowe
- 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 70 g masła pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 267.6 kcal / 1119.4 kJ
- Białko
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Błonnik
- 10.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Sód
- 486.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegetariańska pieczeń grzybowa z sosem
1h 20min
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30min
Gołąbki z kaszą i grzybami; Sos grzybowy
1h 45min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1h 10min
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1h 40min
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
3h
Wegańska fasolka po bretońsku
13h 50min
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1h 45min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1h 30min
Wegańskie „flaczki” z boczniaków
40min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1h 10min
Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
50min