Bigos z czerwonej kapusty

Bigos z czerwonej kapusty

4.2 147 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

  • kiełbasy wieprzowej, wędzonej (np. śląskiej lub toruńskiej), pokrojonej w półplasterki
    200 g
  • czerwonej kapusty pokrojonej na 5 cm kawałki
    700 g
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    350 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • rodzynek
    100 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
  • cukru
    10 - 20 g
  • goździki
    2
  • liście laurowe, suszone
    2
  • czerwonego wina, wytrawnego
    200 g
  • wody
    150 - 200 g
  • soli
    1 - 2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • mąki ziemniaczanej
    10 - 20 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 306 kcal / 1284 kJ
Białko 10.4 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 38.8 g
Błonnik 7.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...