Bigos z czerwonej kapusty

Bigos z czerwonej kapusty

4.2 147 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

  • 200 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej (np. śląskiej lub toruńskiej), pokrojonej w półplasterki
  • 700 g czerwonej kapusty pokrojonej na 5 cm kawałki
  • 350 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 100 g rodzynek
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10 - 20 g cukru
  • 2 goździki
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 200 g czerwonego wina, wytrawnego
  • 150 - 200 g wody
  • 1 - 2 łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 - 20 g mąki ziemniaczanej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 306 kcal / 1284 kJ
Białko 10.4 g
Tłuszcz 12.8 g
Węglowodany 38.8 g
Błonnik 7.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...