
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
makaronu, suchego, typu tagliatelle350 g
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki50 g
-
cebuli30 g
-
bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki150 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
ryb, słodkowodnych, oczyszczonych np. karpia, sielawy, płoci, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki500 g
-
bułki tartej30 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
pora pokrojonego w 1 cm plastry150 g
-
masła20 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu300 g
-
woda do gotowania makaronu
-
sól do gotowania makaronu
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 4 porcje
Kalorie
3290 kcal /
13774.6 kJ
Białko
167.8 g
Tłuszcz
153.4 g
Węglowodany
327.1 g
Błonnik
21.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA RYBY!
11 Przepisów
Polska
Polska