
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
- 50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 30 g cebuli
- 150 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 500 g ryb, słodkowodnych, oczyszczonych np. karpia, sielawy, płoci, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
- 30 g bułki tartej
- 1 łyżeczka soli
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 150 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
- 20 g masła
- 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- woda do gotowania makaronu
- sól do gotowania makaronu
- natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 4 porcje
- Kalorie
- 3290 kcal / 13774.6 kJ
- Białko
- 167.8 g
- Tłuszcz
- 153.4 g
- Węglowodany
- 327.1 g
- Błonnik
- 21.4 g