Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 30 g cebuli
- 150 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na kawałki
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 500 g ryb, słodkowodnych, oczyszczonych, np. karpia, sielawy, płoci, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
- 30 g bułki tartej
- 1 łyżeczka soli
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 150 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
- 20 g masła
- 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- woda, do gotowania makaronu
- sól, do gotowania makaronu
- natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 4 porcje
- Kalorie
- 13774.6 kJ / 3290 kcal
- Białko
- 167.8 g
- Węglowodany
- 327.1 g
- Tłuszcz
- 153.4 g
- Błonnik
- 21.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lane kluski
25 Min
Potrawka z kurczaka z warzywami
45 min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1h 50min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Ryż z pieczarkami, groszkiem i kiełbaskami z kurczaka (dla dzieci)
40 min
Kalarepy faszerowane mięsem z indyka
1h 25min
Pulpety wołowe z czerwoną kapustą
45 min
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1h 20min
Klopsiki jagnięce z kuskusem i miętowym jogurtem
40 min
Naleśnikowy makaron
55 min
Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
30 min
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55 min