Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym

Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym

4.3 32 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • makaronu, suchego, typu tagliatelle
    350 g
  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    50 g
  • cebuli
    30 g
  • bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
    150 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • ryb, słodkowodnych, oczyszczonych np. karpia, sielawy, płoci, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
    500 g
  • bułki tartej
    30 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - ¾ łyżeczki
  • pora pokrojonego w 1 cm plastry
    150 g
  • masła
    20 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    300 g
  • woda do gotowania makaronu
  • sól do gotowania makaronu
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 4 porcje

Kalorie 3290 kcal / 13774.6 kJ
Białko 167.8 g
Tłuszcz 153.4 g
Węglowodany 327.1 g
Błonnik 21.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...