Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowo-ziołowe burgery z łososia z cukinią w parmezanie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Cukinia w parmezanie
-
500 g cukinii pokrojonej w słupki (5 x 1 cm)
-
60 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
60 g białego chleba pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
½ łyżeczki soli
Majonez
-
150 g oleju słonecznikowego
-
1 jajko
-
2 łyżeczki musztardy Dijon
-
1 łyżeczka octu
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki cukru
-
2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Burgery z łososia
-
60 g cebuli szalotki pokrojonej na połówki
-
1 łyżeczka estragonu, suszonego1 łyżka estragonu, świeżego pokrojonego na kawałki
-
5 g koperku, świeżego
-
400 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki
-
80 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
1 łyżka skórki otartej z cytryny ekologicznej
-
½ łyżeczki soli
-
oliwa z oliwek do smażenia
Dodatki
-
4 bułki do burgerów
-
8 liści sałaty
-
160 g pomidorka koktajlowego pokrojonych na połówki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
40 g
Kalorie
4110 kJ /
982 kcal
Tłuszcz
68 g
Błonnik
4.1 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŁOSOŚ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Fataya z łososiem i pikantnym sosem
2 godz. 10 min
Risotto z halibutem
55 min
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1 godz. 30 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Burger rybny z krewetkami
40 min
Kotleciki rybne z ryżem i kapustą pak choi
45 min
Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków
1 godz.
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1 godz. 20 min
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45 min
Tuńczyk w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami
25 min
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1 godz.
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55 min