
Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowo-ziołowe burgery z łososia z cukinią w parmezanie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Cukinia w parmezanie
-
cukinii pokrojonej w słupki (5 x 1 cm)500 g
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki60 g
-
białego chleba pokrojonego na kawałki60 g
-
jajko1
-
soli½ łyżeczki
Majonez
-
oleju słonecznikowego150 g
-
jajko1
-
musztardy Dijon2 łyżeczki
-
octu1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
cukru½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego2 szczypty
Burgery z łososia
-
cebuli szalotki pokrojonej na połówki60 g
-
estragonu, świeżego pokrojonego na kawałki1 łyżka
-
koperku, świeżego5 g
-
filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki400 g
-
zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego80 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej1 łyżka
-
soli½ łyżeczki
-
oliwa z oliwek do smażenia
Dodatki
-
bułki do burgerów4
-
liści sałaty8
-
pomidorków cherry pokrojonych na połówki160 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
982 kcal /
4110 kJ
Białko
40 g
Tłuszcz
68 g
Węglowodany
53 g
Błonnik
4.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŁOSOŚ
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Klopsiki z ciecierzycy i szynki
1 godz. 5 min
Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków
50 min
Tajskie kotlety rybne
30 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Burger rybny z krewetkami
40 min
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1 godz. 20 min
Grillowane szaszłyki z łososia z majonezem kolendrowym
50 min
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1 godz. 30 min
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 godz. 25 min
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55 min