Wersje kompatybilne
Gulasz z zielonej soczewicy i chorizo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g zielonej soczewicy, suszonej
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g cebuli dymki, ze szczypiorem, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
- 100 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 100 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 100 g oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki soli
-
2
łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
lub 2 łyżeczki papryki ostrej, mielonej -
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 200 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w 0,5 cm plastry
- 100 g szynki surowej, pokrojonej w kostkę (1 x 1 cm)
- 2400 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1480 kJ / 353 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Sód
- 853 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 Min
Soczewica garam masala z ryżem basmati
1 Std. 15 Min
Bakłażan w kokosowo-orzeszkowym sosie z ryżem (z osłoną noża miksującego)
45 Min
Marokańska zupa harira z kurczakiem; Sałatka z kalafiorem, kaszą bulgur i żurawiną na ciepło
1 godz. 5 min
Massaman curry z kurczakiem
1 Std. 40 Min
Wegetariańskie zielone curry z ryżem
50 menit
Włoska zupa z makaronem (TM5)
40 min
Wegetariański gulasz z kapustą włoską, fasolą i pęczakiem
50 menit
Pikantna potrawka z bakłażana
30 min
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30 min
Pikantna marokańska zupa z soczewicą
35 Min
Dal z kurczakiem i szpinakiem
40 min