
Urządzenia i Akcesoria
Ratatouille z bobem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
wody500 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
bobu, świeżego lub mrożonego, uprzednio rozmrożonego250 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki60 - 80 g
-
ząbki czosnku2
-
czerwonej papryki pokrojonej na kawałki200 g
-
oliwy z oliwek25 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki200 g
-
pomidorów dojrzałych, obranych ze skóry, przekrojonych na pół200 g
-
koncentratu pomidorowego1 łyżka
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
bazylii, suszonej½ łyżeczki
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
ryż do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
154.5 kcal /
646.4 kJ
Białko
6.9 g
Tłuszcz
7.2 g
Węglowodany
20.1 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
909.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Curry z ciecierzycy i kasza bulgur
50 min
Ratatouille
40 min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35 min
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30 min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 min
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
1 godz. 20 min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 min
Tabbouleh z bobem
50 min
Pisto - hiszpański gulasz warzywny
50 min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 min
Falafele z bobu i cieciorki
50 min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 godz. 25 min