
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak garam masala z ryżem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Ryż
-
wody1300 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek25 g
-
ryżu basmati300 g
Przyprawa garam masala
-
ziaren pieprzu czarnego2 łyżeczki
-
nasion kolendry2 łyżki
-
nasion kminu rzymskiego1 łyżeczka
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
-
goździków1 łyżeczka
-
kardamonu, mielonego1 łyżka
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
liść laurowy, suszony1
-
curry, mielonego1 - 2 łyżki
Kurczak garam masala
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
śmietany, 12% tłuszczu80 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
cukru (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
soli¾ łyżeczki
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 3 cm kostkę500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
563 kcal /
2352 kJ
Białko
37 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
65 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
780 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska