Kurczak garam masala z ryżem

Kurczak garam masala z ryżem

4.2 206 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

Ryż
  • wody
    1300 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    25 g
    25 g masła
  • ryżu basmati
    300 g
Przyprawa garam masala
  • ziaren pieprzu czarnego
    2 łyżeczki
  • nasion kolendry
    2 łyżki
  • nasion kminu rzymskiego
    1 łyżeczka
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • goździków
    1 łyżeczka
  • kardamonu, mielonego
    1 łyżka
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • liść laurowy, suszony
    1
  • curry, mielonego
    1 - 2 łyżki
Kurczak garam masala
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • śmietany, 12% tłuszczu
    80 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • cukru (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 3 cm kostkę
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 563 kcal / 2352 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 780 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...