Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
TM6 TM5

Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie

4.5 (90 ocen)

Składniki

  • ½ - 1 łyżeczka nasion kolendry
  • ½ - 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 4 ząbki czosnku
  • ½ łodyżki trawy cytrynowej, świeżej, bez zewnętrznej warstwy liści, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • ¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • ½ łyżeczki curry, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka cukru
  • 150 g mleczka kokosowego
  • 680 g polędwicy wieprzowej, pokrojonej na 3 cm kawałki

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
508.7 kJ / 121.5 kcal
Białko
12.1 g
Węglowodany
2.4 g
Tłuszcz
6.8 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Błonnik
0.4 g
Sód
193.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy