Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g queijo parmesão
- 250 g curgete cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 1 c. chá de sal
- 10 g salsa
- 10 g aneto
- 5 g hortelã
- 100 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 4 ovos
- 50 g iogurte natural
- 100 g farinha de tremoço
- 60 g sêmola de milho, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de bicarbonato de sódio
- 120 g queijo feta esfarelado
- 100 g tomate-cereja cortado em metades
- 30 g azeitona preta s/ caroço
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1007 kJ / 241 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Assado de beterraba, maçã e nabo
1 Std. 30 Min
Tarte leve de amora
1 Std. 30 Min
Tarte de couve-flor e queijo
50 Min
Tarte vegetariana
1 Std.
Soufflé de legumes da época
2 godz. 10 min
Quiche de couve-flor
1 Std.
Soufflé de alho-francês
1 Std. 30 Min
Scones de passas com creme de laranja
45min
Fritata de grelos
45min
Tarte de polenta e curgete
50 Min
Muffins de espinafres e feta
30min
Tarte de espinafres e arroz
35 Min