
Urządzenia i Akcesoria
Cassoulet vegetariano com leguminosas
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 doses
Składniki
-
talo de aipo cortado em pedaços50 g
-
cenoura cortada em pedaços (2-3 cm)80 g
-
alecrim só as folhas1 pé
-
cebola cortada em pedaços120 g
-
azeite mais q.b. p/ guarnecer40 g
-
lentilhas cozidas escorridas (ver dica)250 g
-
feijão-branco cozido escorrido250 g
-
água600 g
-
concentrado de tomate20 g
-
caldo de legumes caseiro1 c. chá de
-
sal½ c. chá de
-
pimenta3 pitadas de
-
Croutons (opcjonalnie) q.b. p/ guarnecer
-
Vinagre balsâmico (opcjonalnie) q.b. p/ guarnecer
Wartości odżywcze na 1 dose
Kalorie
241.8 kcal /
1011.5 kJ
Białko
10.3 g
Tłuszcz
10.8 g
Węglowodany
29.7 g
Błonnik
11.1 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
364 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Momentos de partilha
9 Przepisów
Portugalia
Portugalia