Cassoulet vegetariano com leguminosas

Cassoulet vegetariano com leguminosas

4.2 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 doses

Składniki

  • talo de aipo cortado em pedaços
    50 g
  • cenoura cortada em pedaços (2-3 cm)
    80 g
  • alecrim só as folhas
    1 pé
  • cebola cortada em pedaços
    120 g
  • azeite mais q.b. p/ guarnecer
    40 g
  • lentilhas cozidas escorridas (ver dica)
    250 g
    250 g lentilhas secas, cozidas
  • feijão-branco cozido escorrido
    250 g
  • água
    600 g
  • concentrado de tomate
    20 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta
    3 pitadas de
  • Croutons (opcjonalnie) q.b. p/ guarnecer
  • Vinagre balsâmico (opcjonalnie) q.b. p/ guarnecer

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 241.8 kcal / 1011.5 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 29.7 g
Błonnik 11.1 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 364 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...