Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g talo de aipo cortado em pedaços
- 80 g cenoura cortada em pedaços (2-3 cm)
- 1 pé alecrim, só as folhas
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 40 g azeite, mais q.b. p/ guarnecer
-
250
g lentilhas cozidas escorridas (ver dica)
lub 250 g lentilhas secas cozidas - 250 g feijão-branco cozido escorrido
- 600 g água
- 20 g concentrado de tomate
- 1 c. chá de caldo de legumes caseiro
- ½ c. chá de sal
- 3 pitadas de pimenta
- Croutons q.b. p/ guarnecer (opcjonalnie)
- Vinagre balsâmico q.b. p/ guarnecer (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1011.5 kJ / 241.8 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 11.1 g
- Sód
- 364 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz cremoso vegetariano
25min
Caril de lentilhas
1h 30min
Tikka masala de couve-flor
30min
Feijoada vegetariana
1 Std. 20 Min
Rolo de seitan recheado com arroz de champanhe
1 godz. 45 min
Tripas vegan com grão e cogumelos
30min
Medalhões vegetarianos
1h 10min
Chili vegetariano de lentilhas e milho
1 Std. 35 Min
Fajitas de tofu e vegetais
25min
Caril de cogumelos vegan com curcuma e piripíri
25min
Rolo vegetariano
1 Std. 50 Min
Caril Massaman de beringela vegan
50min