Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ hidratar
- 270 g lentilhas vermelhas
- Água q.b. p/ demolhar
Massa
- 500 g farinha tipo 65
- 210 g azeite
- 140 g água
Recheio
- 150 g maçã
- ½ limão (raspa e sumo)
- 50 g pão de véspera
- 10 g salsa
- 50 g azeite
- 4 dentes de alho
- 150 g nabo cortado em cubos
- 5 pés de tomilho
- 1 pitada de noz-moscada
- 1 c. chá de sal
- 200 g couve kale
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- 250 g beterraba cozida cortada em fatias
- 200 g pimentos assados
- 30 g avelã picada grosseiramente
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1949 kJ / 466 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chili com seitan
25min
Pudim de feijão com creme de abacate
1h
Schnitzel de grão com arroz de tomate
40min
Gnocchi com abóbora e espinafres
1 Std. 25 Min
Empadão de seitan
2h
Folhado de seitan
45min
Lasanha vegetariana
1h 15min
Almôndegas de tofu com arroz integral & quindim vegan
1h 35min
Húmus de tomate e feijão-branco
5min
Moussaka vegetariana
1 Std. 10 Min
Tarte vegetariana
1h
Espiritual de cenoura, abóbora e acelga
1h 20min