Babka marmurkowa ze szpinakiem
TM6 TM5

Babka marmurkowa ze szpinakiem

4.5 (225 ocen)

Składniki

  • 180 g olej rzepakowy, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 330 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
  • 3 jajka
  • 200 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 150 g mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 80 g liści szpinaku baby, świeżych
  • cukier puder, ilość do oprószenia

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
1380.3 kJ / 329.7 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
40.3 g
Tłuszcz
16.8 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Błonnik
0.8 g
Sód
181.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy