
Urządzenia i Akcesoria
Babka marmurkowa ze szpinakiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 kawałków
Składniki
-
olej rzepakowy plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy180 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy330 g
-
jajka3
-
cukru200 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
mleka150 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
liści szpinaku baby, świeżych80 g
-
cukier puder ilość do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
329.7 kcal /
1380.3 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
16.8 g
Węglowodany
40.3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
181.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC III
15 Przepisów
Polska
Polska