Babka marmurkowa ze szpinakiem

Babka marmurkowa ze szpinakiem

4.5 231 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 kawałków

Składniki

  • olej rzepakowy plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
    180 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
    330 g
  • jajka
    3
  • cukru
    200 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • mleka
    150 g
  • proszku do pieczenia
    2 łyżeczki
  • liści szpinaku baby, świeżych
    80 g
  • cukier puder ilość do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 329.7 kcal / 1380.3 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 16.8 g
Węglowodany 40.3 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 181.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...