
Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki drożdżowe z groszkami czekolady i piankami marshmallow
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
-
700 g mleka w temp. pokojowej
-
90 g cukru
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
2 szczypty soli
-
2 jajka
-
10 g skrobi kukurydzianej
-
½ laski wanilii tylko ziarna
-
2 łyżki groszków czekoladowych (15-20 g)
-
1 - 2 łyżki mini pianek marshmallow (opcjonalnie) (10-15 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
302 kcal /
1264 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
47 g
Błonnik
1.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRZE UPIECZONE
21 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bułeczki z krzyżykiem (Hot Cross Buns)
3 godz. 50 min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1 godz. 10 min
Kakaowe bułeczki gotowane na parze (Mantou)
3 godz.
Słodkie bułeczki z nadzieniem z czarnego sezamu
1 godz. 30 min
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 godz. 30 min
Słodkie weneckie bułki maślane
2 godz.
Drożdżówki Gibassier
2 godz. 10 min
Rożki francuskie z serem
7 godz. 40 min
Chlebek bananowy z nadzieniem orzechowo-czekoladowym
2 godz. 40 min
Ślimaczki drożdżowe z pastą sezamową
2 godz.
Gofry belgijskie z bitą śmietaną i truskawkami
1 godz. 50 min
Bułeczki śniadaniowe
1 godz. 45 min