Ciasto migdałowe

Ciasto migdałowe

4.0 298 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 kawałków

Składniki

  • olej ilość do natłuszczenia formy
  • 50 g migdałów, w płatkach plus dodatkowa ilość do dekoracji (2-3 łyżki)
  • 6 jajek
  • 370 g cukru pudru
  • 1 łyżka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • 220 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego, naturalnego (opcjonalnie)
  • 50 g wody
  • 20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 95.9 mg
Białko 6.2 g
Kalorie 1075.2 kJ / 257 kcal
Tłuszcz 5.5 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 46.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...