Ciasto migdałowe

Ciasto migdałowe

4.0 290 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 kawałków

Składniki

  • olej ilość do natłuszczenia formy
  • migdałów, w płatkach plus dodatkowa ilość do dekoracji (2-3 łyżki)
    50 g
  • jajek
    6
  • cukru pudru
    370 g
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    1 łyżka
  • mąki pszennej
    220 g
  • proszku do pieczenia
    2 łyżeczki
  • ekstraktu migdałowego, naturalnego (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
  • wody
    50 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 - 30 g

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 257 kcal / 1075.2 kJ
Białko 6.2 g
Tłuszcz 5.5 g
Węglowodany 46.6 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 95.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...