
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olej ilość do natłuszczenia formy
- 50 g migdałów, w płatkach plus dodatkowa ilość do dekoracji (2-3 łyżki)
- 6 jajek
- 370 g cukru pudru
- 1 łyżka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
- 220 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego, naturalnego (opcjonalnie)
- 50 g wody
- 20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 257 kcal / 1075.2 kJ
- Białko
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Węglowodany
- 46.6 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 95.9 mg