Ciasto migdałowe
TM6 TM5

Ciasto migdałowe

4.0 (257 ocen)

Składniki

  • olej, ilość do natłuszczenia formy
  • 50 g migdałów, w płatkach, plus dodatkowa ilość do dekoracji (2-3 łyżki)
  • 6 jajek
  • 370 g cukru pudru
  • 1 łyżka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
  • 220 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego, naturalnego (opcjonalnie)
  • 50 g wody
  • 20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
1075.2 kJ / 257 kcal
Białko
6.2 g
Węglowodany
46.6 g
Tłuszcz
5.5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
1.3 g
Sód
95.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy