
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto migdałowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 kawałków
Składniki
-
olej ilość do natłuszczenia formy
-
migdałów, w płatkach plus dodatkowa ilość do dekoracji (2-3 łyżki)50 g
-
jajek6
-
cukru pudru370 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek1 łyżka
-
mąki pszennej220 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
ekstraktu migdałowego, naturalnego (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
wody50 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 - 30 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
257 kcal /
1075.2 kJ
Białko
6.2 g
Tłuszcz
5.5 g
Węglowodany
46.6 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
95.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska