
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 listków żelatyny (patrz wskazówka)
- 200 g wody, plus dodatkowa ilość do namoczenia żelatyny
-
200
g malin, świeżych
lub 200 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 18 - 19 biszkoptów lady fingers (ok. 50 g)
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki
- 25 g oleju kokosowego
- 50 g płatków kukurydzianych
- 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
- 400 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 150 g cukru, plus 2 łyżki do galaretki malinowej
-
10
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 20 g cukru wanilinowego
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1675 kJ / 100 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pavlova z truskawkami
5 Std. 30 Min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8h 45min
Sernik z ciastkami Oreo®
9 godz. 30 min
Malinowa chmurka
12 godz. 5 min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 Std. 5 Min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 Std. 55 Min
Sernik truskawkowy na zimno
8 godz. 30 min
Torcik z bezą i truskawkami
1h 30min
Ciasto z pianką truskawkową
6h 25min
Tort truskawkowo-serowy
2h 50min
Kostka malinowa z białą czekoladą
9 Std. 20 Min
Ciasto Snikers
26 godz.