Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych (np. jagód, malin, jeżyn, truskawek)
-
500
g cukru żelującego 1:1
lub 250 g cukru żelującego 2:1 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 9134 kJ / 2183 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 537.8 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z owoców leśnych
40 Min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 Min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 Min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 Std. 10 Min
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45 Min
Dżem z jabłek i kiwi
40 Min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 Min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 Min
Dżem malinowy
40 Min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 Min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1h 30min
Dżem z czarnej porzeczki
35 Min